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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  KLEPKER, D.; OLIVEIRA JUNIOR, A de; BORKERT, C. M.
Título:  Critical levels of copper for soybean in cerrado soil.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 257.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  In micronutrient (Zn, Mn, Cu and B) fertilization trials performed since 1997 at two sites in the Balsas, MA, region, copper was the only micronutrient shown to constantly increase soybean yields. Recommended doses and critical levels of Cu in the soil have been assessed using the Mehlich-1 extracting solution, in a Red-yellow Latosol (LVAd). Although both sites has the same soil types one is a sandy clay loam (27% of clay) and the other has clay texture (55% of clay). In the sandy clay loam critical Cu levels were determined in the growing seasons of 2000/01 and 2001/02 while in the clay soil they were determined only in the 2001/02. The Cu doses that gave the Maximum Economic Yield (MEY) were approximately 1 kg/ha of Cu in the sandy clay loam and 6.5 kg/ha in the clay soil. The critical levels for the Mehlich-1 solution in the sandy clay loam were 0.39 mg/dm3 and 0.59 mg/dm3 of Cu in the growing seasons of 2000/01 and 2001/02, respectively. In the clay soil, the critical level was 0.78 mg/dm3 of Cu. The higher critical level for Cu given in the clay soil, may be related to its higher organic matter (OM) content (57.5 g/kg) compared to the sandy clay loam soil (29.3 g/kg OM), as well as to its higher MEY doses. The fact that the critical levels of Cu and the critical range recommended (0.5 and 0.80 mg/dm3) vary with soil texture means that texture dependent recommendations should be developed to maximize efficiency of fertilizer use.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO23761 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  22/03/2010
Data da última atualização:  13/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  HOFFMANN, A.
Afiliação:  ALEXANDRE HOFFMANN, CNPUV.
Título:  Embrapa Uva e Vinho 35 anos... pesquisando soluções (parte I).
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  A Vindima, Flores da Cunha, v. 2, n. 17, p. 4, abr. 2010.
Idioma:  Português
Notas:  Coluna da Embrapa Uva e Vinho.
Conteúdo:  O ano de 2010 tem um significado muito especial para a Embrapa Uva e Vinho. Neste ano, mais precisamente no dia 26 de agosto, esta unidade de pesquisa vinculada à Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária completa 35 anos de existência. Por esta razão, um conjunto expressivo de eventos e ações de divulgação institucional ocorrerá neste ano, com o objetivo de tomar o trabalho da Embrapa Uva e Vinho ainda mais conhecido, bem como comemorar , este aniversário juntamente com seus parceiros e público-alvo e estimular a reflexão, por parte de nossa equipe, sobre nossa história e sobre os desafios que temos pela frente.
Palavras-Chave:  Embrapa Uva e Vinho; Rio Grande do Sul.
Thesagro:  Historia; Pesquisa Agrícola.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200655/1/12056-2010-p.4.pdf
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Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV12056 - 1UPCAM - DD
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